Kontakta oss på Husums Mekaniska AB då ni behöver hjälp med  …

Arborrning

Arborrning är en bearbetningsmetod för att göra hål med stor diameter i ett arbetsstycke. Vid arborrning bearbetas arbetsstycket horisontellt med roterande verktyg på en grov axel.

Arborrning används vanligtvis då man vill göra ett hål med stor diameter i ett arbetsstycke. Metoden är särskilt vanlig då arbetsstycket är för stort eller för otympligt för att bearbetas i vanliga maskiner. Arborrningen utförs i en så kallad arborr (arborrningsmaskin) som bearbetar komponenten horisontellt. Utöver själva arborrningen kan arborren ofta utföra viss borrning, fräsning och ibland svarvliknande bearbetning. Det är oftast bredden, höjden och djupet på arbetsstycket som bearbetas som avgör i vilken arborrarbetet kan utföras.

Förutom arborrning utför vi även service och underhåll samt tillverkning av prototyper, specialverktyg och reservdelar. Maskinerna är även anpassade för korta serier för att snabbt kunna växla mellan olika arbeten samt för att motsvara kundens behov.

Med vår unika kompetens i vår mekaniska verkstad erbjuder vi förebyggande underhåll och problemlösningar för drift och underhåll. Vi har därför i möjligaste mån handplockat vår personal för att möta efterfrågan på bästa sätt.

Husums Mekaniska AB är en mekanisk verkstad med lång erfarenhet av arborrning.
Vi finns i Husum men våra kunder kommer även ifrån Örnsköldsvik, Sundsvall och Umeå.

Välkommen att kontakta oss idag!

Arborrning, Örnsköldsvik, Sundsvall, Husum, Umeå